Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς

10:37 π.μ. 0 Comments




Αν ψάχνατε μια μπάρα δημητριακών που να είναι ίδια με αυτές του εμπορίου δοκιμάστε αυτή!!!

Χρόνος Εκτέλεσης : 20 λεπτά

Κόστος: 5.00 €

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μερίδες: Οικογενειακή

Πώς το φτιάχνεις

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και πάνω της βάζουμε τους ξηρούς καρπούς, τη βρώμη και τα διάφορα σπόρια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 8 λεπτά ίσα ίσα για να καβουρδιστούν λίγο οι ξηροί καρποί…
Παράλληλα σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το μέλι τη ζάχαρη και το βούτυρο και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια καστανή αρωματική καραμέλα. Αυτό θα μας πάρει 5 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια αν έχουμε.
Το μείγμα αυτό το βάζουμε σε ένα μπολ και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το μείγμα με τους ξηρούς καρπούς που έχουμε ήδη βγάλει από το φούρνο. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τα δημητριακά και τα φρούτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


Την λαδόκολλα πάνω στην οποία ψήσαμε στο φούρνο τους ξηρούς καρπούς τη στρώνουμε σε ένα τετράγωνο κατά προτίμηση ταψάκι με διαστάσεις 20Χ20 εκ. Βέβαια αν δεν έχουμε το βάζουμε και σε στρογγυλό ή οβάλ…
Με ένα κουτάλι ισιώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και από πάνω στρώνουμε άλλη μια λαδόκολλα και με τα χέρια μας πιέζουμε καλά το μείγμα ώστε να το συμπιέσουμε. Το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει, να πήξει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε σε κομμάτια, τυλίγουμε σε λαδόκολλα και διατηρούμε τις μπάρες σε ένα κουτί που να κλείνει αεροστεγώς.

Τι χρειάζεσαι

    Υλικά
    1 κούπα ξηροί καρποί της αρεσκείας σας σπασμένοι σε κομμάτια
    1 κούπα βρώμη
    2 κούπες δημητριακά της αρεσκείας σας σπασμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα
    1/2 κούπα σπόρια (λινάρι, σουσάμι)
    1/2 κούπα ξερά φρούτα κομμένα σε κομμάτια
    130 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
    160 γραμμάρια μέλι
    60 γραμμάρια βούτυρο
    προαιρετικά λίγο αλάτι και άρωμα βανίλιας

Μικρά μυστικά


Μένουν φρέσκες για μια εβδομάδα τουλάχιστον εκτός ψυγείου.

πηγή: http://www.oisyntagesmoy.gr


0 σχόλια: